Szerepeink munkában és magánéletben

A rendezvény kezdete: 2016.10.09 09:00
A rendezvény vége: 2016.10.09 17:00
Helyszín neve: Bijó Rendezvényközpont
Helyszín címe: 1138 Budapest, Róbert Károly krt. 96-98.

Szerepeink
munkában és magánéletben

a CoachOK Szakmai Szövetség Nyílt napja

szerepeink3

Őszi témánk lehetőséget ad arra, hogy végiggondoljuk, mennyi szerepben is kell helyt állnunk nap, mint nap a munka területén vagy a magánéletben. Hogyan éljük meg vezetőként, vállalkozóként alkalmazottként a szerepeinket, úgy, hogy közben nőként, férfiként is megjelenünk. Hol okoz konfliktusokat és hol jelent lehetőségeket a szerepek sokfélesége? Hogyan egyeztethető össze az összes szerepünk a munka-magánélet egyensúlyában?


Nyílt Napunk a fenti témában elgondolkodtató és inspiráló és ugyanakkor felismerő helyzetekre kíván rávilágítani a résztvevők számára.

Minden résztvevőt szeretnénk felvértezni megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretekkel, hogy a nap végén élethelyzeteiket jobban megértve, egyéni kérdéseikre választ kapva vigyék haza magukkal azt a tudást és tapasztalatot, amelyet életükbe beépítve harmóniában élhetnek.

Rendezvény időpontja:             2016. október 9. – Vasárnap
Rendezvény helyszín:                 H2 Rendezvényközpont (1138 Budapest, Róbert Károly krt. 96-98.)

Program
9.00-9.45:      Regisztráció
9.45-10.00:    A rendezvényt megnyitja Baska Judit, a CoachOK Szakmai Szövetség elnöke
10.00-17.00:  Előadások, workshopok és egyéni coaching ülések párhuzamosan (a programváltozás jogát fenntartjuk!)
17.00:              Nyílt nap zárása

Regisztráció
A nyílt napon és a workshopokon való részvétel online regisztrációhoz kötött!
Az online regisztráció határideje: 2016. október 5. 24:00
Egyéni coaching ülésre a helyszínen, érkezési sorrendben lehet regisztrálni.

REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSON IDE!

Regisztrációs díj
Az eseményen való részvételével a CoachOk Szakmai Szövetség munkáját támogatja.

Regisztrációs díj 2016. október 5-ig beérkező átutalás esetén: 2.500 Ft/fő.
Regisztrációs díj 2016. október 5. beérkező átutalás esetén, valamint a helyszínen fizetve: 3.500 Ft/fő.
(A jegyár áfamentes, 1 fő belépésére jogosít fel, a helyszíni fogyasztás a résztvevő saját költsége.)

Részletes program:

SPIRIT TEREM
(Előadás)
ZEN TEREM
(Workshop)
HARMONY TEREM
(Workshop)
JÓGA TEREM
(Egyéni Coaching)
09.00-09.45 Regisztráció

Bálint Cecilia
Fenyvesi Anikó
Herold Enikő
 Mike Klaudia
Neugebauer Kata
Széles Anikó
Veres Paula

9.45-9.55 MEGNYITÓ: Baska Judit, a CoachOK Szakmai Szövetség elnöke
10.00-10.25 Vadas János: A kisPapa születése, avagy mitől modern a férfi Vollner Judit: "...és színész benne minden férfi és nő"  Vantulek Zsolt: Points of You - Élményszerű, kreatív fejlesztőeszközök
10.30-10.55 Bárány Péter: Életkerék a radaron, avagy fókuszterületek meghatározása life és business coachingban
11.00-11.25 Ridira-Bócsi Rita:
Hogyan tartsuk fókuszban magunkat különböző szerepeinkben
11.30-11.55 Novák Ágnes: Szerepek, típusok, kalapok Leba Krisztina: EGYENSÚLYBAN Baska Judit:
Az állásinterjú útvesztői
12.00-12.25 Csuport László: Tedd magad szabaddá: hogyan léphetsz ki a mókuskerékből és miként találhatod meg a hozzád illő szerepet?
12.25-12.55 EBÉD
13.00-13.25 Bakos Zsuzsi: Kapcsoltam - avagy hogyan biztosítsunk harmonikus átjárást a szerepeink között Csuport László:
Szelfim-szelfim mondd meg nékem…!
Barta Gabriella: Én, a párom és a mama avagy hogyan jöjjünk ki anyósunkkal?

 Csuport László
Gürtler Szilvia
Leba Krisztina
Szabó Balázs
Széles Anikó
Thoman Gusztávné

13.30-13.55 Fehér Anikó: Lelkünk ereje avagy coaching az egészség szolgálatában
14.00-14.25 Hatházi Alexa: A fejedet épp csak a víz felett tartod vagy kényelmesen lubickolsz? Avagy hogyan legyen harmónikus életed a 4. ipari forradalom alatt is
14.30-14.55 Hegedüs Erika: Több van benned, mint gondolnád! Bakos Zsuzsi:
Szerepzavarban - avagy mindennapi ritmustalanságaink
Fehér Anikó: Lelkünk ereje avagy coaching az egészség szolgálatában
15.00-15.25 Neugebauer Kata: Szülői szerep - ha nem jön a baba
15.30-15.55 Veres Paula: Ki van az álarc mögött? Női vezetők a tükörben
16.00-16.40 Kerekasztalbeszélgetés: Szerepeink coachok tükrében
moderátor: Nardai Brigitta, résztvevők: Szabó-Máthé Hanga, Veres Paula, Vadas János, Kalmár Attila

 

Előadások:

Vadas János: A kisPapa születése, avagy mitől modern a férfi
Mitől modern egy férfi? Milyen értéket képvisel apának lenni? A női emancipáció folyamatai óta van képünk egy modern nőről. Ám nincs képünk egy modern és emancipált férfiról. A világnak szüksége van egy új férfi és apa ideálra. A kisPapa Coaching abban segít, hogy megerősítsük férfi és apa társainkat tehetségeikben, és kiaknázzuk azt a támogató erőt, amit egy férfi és apa adni képes. A videójátékok és az online pornó kallódó kamaszokat termel, akik később kiesnek a munkaerőpiacról, nem képesek érett, felnőtt személyiségként méltó partnerré és aztán apává válni. Az anyai energiák mellé oda kell állítani az apai energiákat is, hogy kiegyensúlyozott családokban nőhessenek föl gyermekeink. A boldog családok építik majd föl az bizalommal teli új társadalmakat és így a tudatos, önreflektív férfiak közvetve az egész világgal jobbat tehetnek.
(Vissza az órarendhez)

Bárány Péter: Életkerék a radaron, avagy fókuszterületek meghatározása life és business coachingban
Egy ismert technikák kombinálásával létrejött eszközt mutatok be a résztvevőknek, amely azt hivatott ellenőrizni - coaching beszélgetés során vagy self-assessment jelleggel - hogy az ügyfél (magánember, cégvezető vagy vállalkozó) mennyire elégedett a környezetével, társadalomban betöltött szerepével, státuszával, és mik azok a területek, ahol változtatni szeretne. Ez nem klasszikus coaching problémamegoldó technika, inkább egy "fejlesztési területet kijelölő eszköz", mely a fókuszterületek meghatározásán kívül megmutatja az ügyfélnek szakmai vagy magánéletének azon aspektusait is, amelyek működése elégedettségre adhat okot.
(Vissza az órarendhez)

Novák Ágnes: Szerepek, típusok, kalapok
Mindig is úgy gondoltam, hogy a boldogság attól függ, mennyire sikerül megteremteni a harmóniát az életünkben, az egyensúlyt a szerepeink között. Amikor fiatalabb voltam azt hittem, hogy ez a tudás bizonyos tapasztalattal és tanulással megszerezhető, ami után ez a harmónia már hosszú távon biztosított. Az évek folyamán rájöttem, hogy a tapasztalatból adódó bölcsesség abban segít, hogy felismerjem a változás okozta törvényszerűségeket, az élet természetes ritmusait és a saját igényeimet. Ezek összhangja adja meg újra és újra az egyensúly érzését.
Az előadásom során az életciklus-modell és a tranzakció elemzés segítségével, néhány ügyfelem konkrét példáján keresztül mutatok meg számos lehetőséget ennek a törékeny egyensúlynak a fenntartására.
(Vissza az órarendhez)

Csuport László: Tedd magad szabaddá: hogyan léphetsz ki a mókuskerékből és miként találhatod meg a hozzád illő szerepet?
Életünkben –életkortól, családi helyzettől, munkakörtől függően- nagyon sokféle és időről-időre változó szerepeket töltünk be. Ezekben a helyzetekben hol jobban, hol rosszabbul érezzük magunkat. Ha monoton módon, napról-napra ismétlődnek ezek a szerepek, eluralkodhat rajtunk egy olyan érzés, hogy csapdába kerültünk és az életünk nem más, mintegy folyamatosan pörgő mókuskerék. Sokszor nincs erőnk, bátorságunk, hogy változtassunk a még oly kellemetlen helyzeteken sem. Az előadásban bemutatásra kerülnek azok a tényezők, amelyek megakadályoznak abban, hogy kilépj a „diszkomfortzónából” és az is, hogy a közös coaching-folyamat révén, hogyan győzhetőek le ezek a visszatartó erők.
Az életben egyre gyakrabban találkozunk olyan emberekkel, akik látszólag kényelmes életet éltek, mégis gondoltak egy merészet, és radikálisan más szerepet, a korábbitól lényegesen eltérő életmódot választottak. Az előadás meglepő példákat mutat be és választ ad arra is, hogy milyen tényezőket érdemes mérlegelni, mennyiben segíthet azoknak a coaching, akik ilyen gyökeres változáson gondolkodnak.
(Vissza az órarendhez)

Bakos Zsuzsi: Kapcsoltam - avagy hogyan biztosítsunk harmonikus átjárást a szerepeink között
Sokféle szerepben kell bizonyítanunk, a legnagyobb kihívást pedig az jelenti, hogy ne terheljük túl magunkat az "átkapcsolásaink" közben. Előadónk szakterülete az életmód tervezés, coachként és szupervizorként is abban segíti a hozzáfordulókat, hogy megtalálják a hatékonyságukhoz szükséges életritmust és erőforrásokat. Az előadás során az energiagazdálkodáshoz, a digitális boldogság és az alkotói tér megteremtéséhez, vagyis a kreatív életmód tervezéshez kapnak ötleteket az érdeklődők.
(Vissza az órarendhez)

Fehér Anikó: Lelkünk ereje avagy coaching az egészség szolgálatában
Kevés olyan dolog van, amit azonnal és teljesen meg tudsz változtatni magadban. Az egyik ilyen a hozzáállásod az élethez és önmagadhoz. Eldöntöd, hogy nem adod fel és megcsinálod. Eldöntöd, hogy akkor is jól fogod magad érezni. Eldöntöd, hogy egészséges és szép leszel. Saját értékek felkutatása, régi elfeledett célkitűzések és álmok előhívása, alkalmazotti helyzetből egy hiteles, mások számára követendő példaképpé válás a coaching folyamat által. Merthogy ezen az úton én is végigmentem. Az életed mindennapos döntések sorozata, melyek nem mindennapi eredményeket hozhatnak. Hangolódj rá a változásra!
(Vissza az órarendhez)

Hatházi Alexa: A fejedet épp csak a víz felett tartod vagy kényelmesen lubickolsz?
Van egy főállásod, családod, tanulsz, van céged, sportolsz és mindemellett harmónikus a magánéleted és boldogok a gyerekeid, akikkel sok időt töltesz? Ha nem így van, várlak előadásomon, ahol megosztom mind vezetői/szervezetfejlesztői mind a fent felsoroltakat egyszerre űző és kézben tartó emberként tapasztalataimat és ötleteimet, hogy legyél elégedett és boldog életszervező.
(Vissza az órarendhez)

Hegedüs Erika: Több van benned, mint gondolnád!
Tartalékokkal élünk. Erőforrásaink szinte kiapadhatatlanok. Agyunk kapacitásának töredékét használjuk. Fizikai teljesítőképességünk jócskán fokozható. Kihívásaink, terheink jellempróbálóak, lelkünket erősítik. Tudatosságunk exponenciálisan növekedhet. A spiritualitás és racionalitás egyensúlya segíthet, hogy elhelyezzük magunkat a világban. Mindezek együttesen támogatnak, hogy ne egyensúlyozásnak éljük meg szerepeink közötti lavírozást, hanem jóleső érzésekkel lubickoljunk bennük. Ehhez elengedhetetlen egy elmélyített önismeret, reális énkép, stabil önbizalom. Le kell választanunk magunkat társadalmi elvárástól, környezeti nyomástól, tanult mintától, hogy bármelyik szerepünk tartósan önként vállalt maradhasson, amelyeket saját belátásunk, ítélő képességünk és vállalt életutunk szerint súlyozunk és változó sorrend szerint élünk meg.
(Vissza az órarendhez)

Neugebauer Kata: Szülői szerep - ha nem jön a baba
A szülővé válás minden pár életében meghatározó tényező, amely a szerepek megváltozásával jár. Sokaknak ez természetes folyamat, ám mi van akkor, ha a dolgok nem a terv szerint alakulnak?
A gyermek utáni vágy rendkívül sok pár érint. A tenni akarás néha átmegy görcsösségbe, a szorongás egyre fokozódik, állandó stressz helyzetet szül. A negatív érzések felerősödhetnek, a sikertelen próbálkozások saját magukkal és a párkapcsolattal szemben is elégedetlenséget válthatnak ki.
A coaching beszélgetések segítenek feltárni a funkcionális meddőség hátterében álló problémákat, visszatalálni a pároknak egymáshoz, döntést hozni a lehetséges megoldások számbavételével és egyensúlyba kerülni Önmagukkal és egymással.
(Vissza az órarendhez)

Veres Paula: Ki van az álarc mögött? Női vezetők a tükörben
Női vezetők a mindennapokban: esetek, történetek, tippek, az álarcok felismeréséhez és lerakásához.
Mit érez egy női vezető, mikor a reggeli puha mama-arcát, az irodába lépve vasalarcra cseréli? Vajon melyik az igazi? Mi van ha ráég a maszk? Hol vannak a határok és a közös nevezők a mindennapi szerepeinkben? Hol ér véget a nő, hol kezdődik az anya, hol a vezető, hova lett a feleség? Mi a valódi, és mi az álarc? 7 év vezető fejkesztés, és 5400 óra coaching tapasztalatát hozom az előadasomba, mely ezeket a kérdéseket is boncolgatja, bízva abban, hogy a hallott estek és azok megoldásaik gondolatébresztő, és mozdulásra csábító lesz a kedves Hallgatóság számára!
(Vissza az órarendhez)


Workshopok:

Vollner Judit: "...és színész benne minden férfi és nő"
Mondjuk ki bátran: az életben szerepeknek kell megfelelnünk! Muszáj. Ám ezt a ránk nehezedő elvárást könnyebben tudjuk kezelni, ha közelítjük a játékhoz. De tudatos játékhoz. Használjuk azokat a módszereket, amelyekkel a színészek szó szerint eljátsszák a szerepeiket! Szóval 'játsszuk meg' magunkat?! Nem! Azaz igen, csak másképp... Mert bár meglepő, de éppen ezekkel a technikákkal hozható elő az emberből a szuggesztív erő, a hitelesség, ami ott van bennünk, csak elő kell varázsolni. Mert igaz, amit Shakespeare mond: „Színház az egész világ…” A sikeres emberek pedig „jól alakítják” saját szerepeiket. A színészet világából kölcsönzött mesterfogásokkal, de a leégés kockázata nélkül próbálhatjuk ki, hogy minden szerep, amire szükségünk lehet, bennünk van. Fel hát barátim, 'játsszuk el' magunkat!(Vissza az órarendhez)

Leba Krisztina: EGYENSÚLYBAN
A munka-magánélet egyensúlya szubjektív fogalom. Mindegyikünknek mást jelent, és életünk különböző szakaszaiban számunkra is különböző pontokban határozható meg.
A magánélet van, akinek elsősorban a családdal és a barátokkal eltöltött időt, másnak vagy máskor pihenést, valamilyen hobbi űzését, személyes vagy spirituális kiteljesedést segítő tevékenységet, testedzést, vagy közösségi aktivitást jelent. Ha a munkád a szenvedélyed, akkor a kettő nem is választható élesen szét, hiszen a szabadidőd szólhat arról, hogy azzal vagy elfoglalva, hogy szakmailag még jobb legyél.
A balansz kulcsa a szerepeink és a szükségleteink közötti arányérzék. Számodra mit jelent az egyensúly? És mit tehetnél másképp, hogy elérd? Keressük a választ együtt egy közös alkotó folyamatban a kollázs izgalmas képi megjelenítésének eszközével!

(Vissza az órarendhez)

Csuport László: Szelfim-szelfim mondd meg nékem…!
Manapság - másokhoz hasonlóan- szinte egyfolytában pózolunk-szerepelünk. Vannak kedves és kevésbé kedves alakításaink. A workshopon lehetőséged lesz arra, hogy az ezzel kapcsolatos élményeidet-érzéseidet megoszd másokkal és kockázatmentesen átélj különböző önismeret-mélyítő szerepet. A közös munka során egy rendhagyó módszert is kipróbálunk: se szeri, se száma azoknak szelfiknek, amelyeket a legkülönbözőbb helyzetekben és eltérő céllal (esetleg minden cél nélkül) készítünk. Hogy hogyan használható fel egy rólad készült szelfi az önbizalom növelésére, az legyen meglepetés! A Ws-on kiderül...
A belépő: egy A4-es lapra kinyomtatott - magadról készített - szelfi!
(Vissza az órarendhez)

Bakos Zsuzsi: Szerepzavarban - avagy mindennapi ritmustalanságaink
Hogyan találhatjuk meg a fókuszt, miközben igyekszünk minden szerepünkben jól megfelelni? Hogyan őrizhetjük meg a produktivitásunkat, amikor nagy a nyomás és felpörgetett a tempó? Mi mindent tanulhatunk abból, ha időnként kiesünk a mókuskerékből? Hogyan találhatjuk meg a szerepeink teljesebb megéléséhez szükséges életritmust? Erre igyekszik választ adni Bakos Zsuzsi életmódtréner, aki a coaching és a szupervízió eszköztárából egyaránt merít, hogy szemléltesse: minden a jó ritmusérzéken múlik.
(Vissza az órarendhez)

Vantulek Zsolt: Points of You - Élményszerű, kreatív fejlesztőeszközök
A Points of You™ élményszerű, inspiratív fejlesztőeszközei személyes fejlesztéshez, csoportos workshopokhoz és vállalati környezetben is kiválóan alkalmazhatók. Arra invitálnak, hogy szabadítsuk fel magunkat a szokásos megoldások berögzült mintáitól, találkozzunk saját magunkkal, miközben új lehetőségeket nyit a változásra, növekedésre és fejlődésre. Fokozzák és felerősítik a gondolati- és kommunikációs folyamatokat, ezért praktikus eszközök life- és business coachok, trénerek, terapeuták, vezetők, pszichológusok, tanácsadók, csapatvezetők és sokan mások számára. Használhatók egyedül, egyéni ülésen, kiscsoportban vagy akár 100+ csoportban, s könnyen adaptálhatók bármilyen célhoz vagy témakörhöz.
A workshopon megismerkedhetsz a Coaching Game eszközzel, s rövid folyamatban ki is próbálhatod a magyarországi alapítóval.
(Vissza az órarendhez)

Barta Gabriella: Én, a párom és a mama avagy hogyan jöjjünk ki anyósunkkal?
Talán te is olyan nő vagy, aki szereted a párod, de gyakran összeszorul a gyomrod, amikor tudod, hogy anyósod érkezik hozzátok; veszekedési téma a párod édesanyja; feszültséget érzel, ha már csak hallod anyósod hangját; aggódsz, hogyan fogsz kijönni közelgő házasságotokban párod anyjával.
Talán próbáltál már változtatni, hogy jobb kapcsolatod legyen anyósoddal, de úgy érzed, mégsem fogad el; azt látod, hogy beleszól a gyerekneveléstől kezdve mindenbe.
Vajon lehet-e tenni ez ügyben, és ha igen, mit? Erről fog szólni ez a workshop, és szeretettel várok mindenkit, aki úgy érzi, komoly változásra van szüksége az anyós-kapcsolatában.
(Vissza az órarendhez)

Fehér Anikó: Lelkünk ereje avagy coaching az egészség szolgálatában
Keresd meg a „coach-embered”!
Egy ember életének hat legfontosabb területét így foglalhatnánk össze: 1) család- és intim szféra; 2) egészség, erőnlét; 3) tanulás, önfejlesztés; 4) karrier, munkahely; 5) anyagi, pénzügyi biztonság; 6) lelki egyensúly, belső béke.
Kérlek, ne vegyél részt a kiscsoportos műhelymunkán, ha egy mondatban nem tudod felvázolni magadban rövid-, közép- és hosszú távú terved! Kérlek, válassz más tanácsadót, ha megoldások helyett kifogásokat keresel, ha imádod a halogatást és nem vagy magaddal őszinte! Kérlek, maradj távol, ha nem készültél fel a gyökeres változásokra, melyet titkon áhítasz! Amennyiben hitelesnek tartasz, tarts velem! Fenti hat területet együtt, vagy külön is inspiráló utazásban lesz részed, ahol elkalandozunk a grafológia gyorselemzés nyújtotta lehetőség, a feng shui térrendezés művészetének elemei között. Mesebeli pillangók után eredünk az egészségmegőrzés zöld mezején. A döntés a Te kezedben van!
(Vissza az órarendhez)

Talán te is olyan nő vagy, aki szereted a párod, de gyakran
- összeszorul a gyomrod, amikor tudod, hogy anyósod érkezik hozzátok
- veszekedési téma a párod édesanyja
- feszültséget érzel, ha már csak hallod anyósod hangját
- aggódsz, hogyan fogsz kijönni közelgő házasságotokban párod anyjával
Talán próbáltál már változtatni, hogy jobb kapcsolatod legyen anyósoddal, de
- úgy érzed, mégsem fogad el
- azt látod, hogy beleszól a gyerekneveléstől kezdve mindenbe
Vajon lehet-e tenni ez ügyben, és ha igen, mit?
Erről fog szólni ez a workshop, és szeretettel várok mindenkit, aki úgy érzi, komoly változásra van szüksége az anyós-kapcsolatában.


Coach Menu
         
escort bayan escort